ÖSU - Örnsköldsviks SeniorUniversitet

Välkommen till vårt senioruniversitet!


Vid föreningens årsmöte den 14 mars 2019 valdes Lars-Åke Larserud till ny ordförande. Karin Nordin är kvar i styrelsen och programrådet.


Vill du kontakta oss kan du göra det med kontaktformuläret här. Gäller det med medlemsanmälan ser vi helst att du betalar in medlemsavgiften till föreningen i samband med din anmälan.


Ordförande Lars-Åke Larserud har ordet


Jag heter Lars-Åke Larserud och är ny ordförande från 2019 efter Karin Nordin. 


Det är ett hedersuppdrag att få vara med och planera föreläsningarna i ÖSU, Örnsköldsviks senioruniversitet. 

Med hjälp av hängivna medarbetare i styrelsen och i programgruppen ska vi fortsätta att ordna intressanta, aktuella och lärorika träffar i varierande ämnesområden. God hjälp har vi också av medlemmar som kommer med tips och önskemål.

 

Med kunskap ska vi bekämpa trångsynthet och intolerans.

 

Vi planerar in tre föreläsningar under hösten. I skrivande stund arbetar vi även med en föreläsningsserie om opera under hösten, en serie som ligger utanför torsdagsträffarna.

 

Som namnet antyder har vi seniorer som främsta målgrupp, men vid vissa tillfällen bjuder vi in gymnasieklasser. Även icke-pensionärer är välkomna att, i mån av plats, komma som åhörare.

De ämnen vi tar upp berör faktiskt alla människor!

 

Med hopp om en givande höst hälsar jag er hjärtligt välkomna till våra träffar!Ansvarig för sidan: ing-Marie Nilsson, 2020